Skip to content

Altijd al de droom gehad om als Freelancer aan het werk te gaan? Wil je werken waar en wanneer het jou uitkomt? Dan is dit dé manier om van jouw droom werkelijkheid te maken. Ga aan de slag als Freelance Klantcontactspecialist bij DIRECT Klantcontact. Werken als eigen baas, zónder KVK- of btw-nummer. Zo geniet je wel van de voordelen van werken als freelancer, maar heb je geen last van administratieve rompslomp. Als Freelance Klantcontactspecialist ga je vanuit huis aan het werk, en zal je het verschil maken voor klanten van ruim 800 bedrijven, in Nederland en Europa.

Navigeer snel naar
Klaar om jouw freelance carrière een boost te geven?

100% flexibel werken

Jij bepaalt waar en wanneer je wilt werken. Dat is pas flexibel werken én leven.

19,50 euro per uur verdienen

Per uur verdien je 19,50 euro. Elke maand krijg je jouw gewerkte uren netjes uitbetaald.

Eén vaste buddy

Je krijgt een vaste buddy die altijd voor je klaar staat bij vragen of opmerkingen.

Geen administratie

Je hoeft je eigen administratie niet te regelen, daar zorgen wij namelijk voor.

Eerst even kennismaken. Dit zijn wij.

In een continu veranderende wereld is het belangrijker dan ooit om écht goed te luisteren naar een ander. Daar zijn en helpen waar nodig. Consumenten van morgen kenmerken zich door torenhoge eisen en verwachtingen op het gebied van snelheid, bereikbaarheid, klantgerichtheid en gemak.

Als dé specialist in klantcontact helpen wij iedere organisatie in Nederland – groot en klein – om klanten te horen en te helpen met hun vraag. Onze opgeleide klantcontactmedewerkers ondersteunen, vertegenwoordigen en denken mee met ondernemers met alles wat te maken heeft met direct klantcontact. Elke dag weer zorgen wij ervoor dat ieder online én offline gesprek, aan allerlei verschillende bedrijven, snel en professioneel beantwoord wordt. 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 dagen per jaar. Ons team wordt continu getraind in het creëren van tevreden én blije klanten. Zo kunnen we aan (bijna) alle wensen en behoeften voldoen.

Past deze rol bij jou? Check het hier.

 • Je bent een empathische duizendpoot mét klantvriendelijke telefoonstem
 • Je bent freelancer of je denkt eraan om dit te worden
 • Je hebt integriteit hoog in het vaandel staan
 • Je krijgt energie van klantcontact en je maakt graag mensen blij
 • Je hebt affiniteit met computers
 • Je leert snel en kunt makkelijk je weg vinden in een dynamische online omgeving
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel in woord als geschrift
 • Je beheerst de Engelse taal goed, zowel in woord als geschrift (andere talen, zoals Frans of Duits, zijn mooi meegenomen)

En toevallig ben je ook in het bezit van:

 • Een laptop of vaste computer (geen Apple of Chromebook*)
 • Een headset**
 • Een snelle internetverbinding
 • Een rustige werkplek
 • Een geduldige en zelfstandige instelling

 

* Op Apple systemen en Chromebooks werkt onze software helaas niet.

** De headset dient te voldoen aan de door ons gestelde normen.

Werken als freelance klantcontactspecialist. Zo werkt het.

Aanmelden

Je meldt je aan als Freelance Klantcontactspecialist en doorloopt succesvol de aanmeldprocedure.

Oproep vanuit WhatsApp

Via onze Freelance WhatsApp-groep ontvang je een verzoek om bij te springen. Wees er snel bij, dan kun je meteen aan de slag.

De lijn in

Je draait mee in de lijn en beantwoordt binnenkomende telefoontjes zoals je geleerd hebt. Je krijgt áltijd minimaal één uur uitbetaald.

Uitbetaling

Aan het eind van de maand wordt je factuur betaald en staan de verdiende centjes netjes op tijd op je rekening.

Starten als freelancer. Zo meld je je aan.

Stap 1: Je meldt je aan via deze pagina óf solliciteert op de vacature

Aanmelden doe je heel gemakkelijk, via de knop hieronder. We hebben enkel wat basisgegevens van je nodig, samen met een motivatie en een cv. Ben je benieuwd naar de hele vacature? Klik dan hier.

Stap 2: Je maakt kennis met één van onze medewerkers

Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen, zullen we een blik werpen op jouw motivatie en cv. Zijn wij net zo enthousiast als jij? Dan plannen we een kennismakingsgesprek in, zodat we elkaar wat beter leren kennen.

Stap 3: Je maakt een online assessment

Vervolgens sturen we je een online assessment toe. Deze kun je maken wanneer je wilt. Het assessment geeft ons meer inzicht in jouw persoonlijkheid én skills.

Stap 4: Je registreert je op verloning.nl

Daarna kun je je registeren bij verloning.nl (tenzij je al een account hebt). Verloning.nl regelt de gehele facturatie. Zo kun jij als freelancer aan de slag, zónder zelf met de bijkomende administratie te zitten.

Stap 5: Je kunt starten met de online e-learnings

Klaar? Dan begint de echte studie. Via enkele online e-learnings, leer je de wereld van DIRECT Klantcontact kennen. Zo stomen we je klaar om straks klanten van 800 verschillende bedrijven correct te woord te kunnen staan. In totaal zul je hier ongeveer 15 uur mee bezig zijn. Je mag zelf bepalen wanneer je de e-learnings maakt.

Stap 6: Je wordt gekoppeld aan een 'buddy'

E-learnings voltooid? Dan krijg je een vaste buddy toegewezen: iemand die altijd klaar staat om jou te helpen wanneer je vragen hebt of ergens tegenaan loopt.

Stap 7: Je bent helemaal klaar om te starten! Je ontvangt je eerste échte oproep.

Daar ga je dan: aan de slag als Freelance Klantcontactspecialist. Wanneer er veel telefoontjes binnenkomen, stuurt de teamleider een oproep uit via de WhatsApp-groep waar jij in zit. Wil en kan je aan het werk? Dan laat je dat zo snel mogelijk weten, zodat je meteen kunt beginnen. Aan het eind van de maand worden de gewerkte uren netjes en op tijd aan je uitbetaald.

“Klantcontact is écht een vak. Empatisch zijn, technische vaardigheden beheersen, inzicht hebben en ook nog eens vliegensvlug schakelen.”

Sabrina Gerritsen, Klantcontactspecialist

SabrinaGerritsen

En, ben je enthousiast? Meld je direct aan.

Kom jij ons team versterken als Freelance Klantcontactspecialist? Deel je enthousiasme door het formulier hiernaast in te vullen, liefst mét cv en motivatie. Dan kunnen we je aanmelding direct in behandeling nemen.

 • Werken waar en wanneer jij wilt
 • Je bent je eigen baas
 • Geen KVK- of btw-nummer nodig

Kom je er niet uit? Wij helpen graag verder.

Direct antwoord

Binnen 24 uur antwoord

Binnen 1 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Binnen 5 min. antwoord

Back To Top